dimecres, 12 de desembre del 2012

LA REVOLUCIÓ DIGITAL

Què és la revolució digital? En pocs anys el món ha sofert la revolució més brutal, impactant, innovadora, i tantes coses que no acabaria de dir-les, que mai ens haguéssim imaginat per molt que haguéssim volgut. Són tants els aspectes que s’han modificat: la informàtica, la telefonia, la informació, etc. Que és com un avió que ha pres el camí cap a l’enlairament, és un camí sense retorn, només ens queda anar mes endavant fins a un punt infinit que no poden saber on acabarà. 
Tot plegat implica que els infants d’aquest nou món neixen dins aquesta revolució, formen part d’ella i ja no podran concebre un món sense totes aquestes eines. I què hem de fer els adults? I què ha de fer l’escola? Doncs, no ens queda més remei que adaptar-nos a la situació i procurar viure i saltar la barrera de l’escletxa digital, entrar de ple dins el nou món. Ser revolucionaris actius d’aquesta revolució, i implicar-nos perquè els infants puguin fer un bon aprenentatge que derivarà en un bon ús. 
Pens que des de l’escola hem de ser crítics i demanar als estaments més alts que ens ajudin a portar aquest vaixell a bon port i amb bons mariners per remar tots junts cap a la mateixa fita; hem d’adaptar els espais; hem d’implicar-nos, i perquè no, també sacrificar una mica del nostre temps en benefici d’un objectiu comú. 
L’escola ha de donar resposta a aquesta nova realitat i tots hem d’empènyer perquè així sigui.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada