dijous, 29 de novembre del 2012

EDUCOMUNICACIÓ, QUÈ ÉS?

Avui m’agradaria parlar de la comunicació i l’educació, per això m’agradaria fer esment a “l’Edocomunicació”. Realment he vist un vídeo on un professor explica realment en que consisteix i els handicaps que presenten, a vegades, les plataformes de les universitats perquè els alumnes es comuniquin de manera correcta amb els professors.

És cert que disposam de plataformes en les nostres universitats on trobam apunts, vídeos, fotografies, correus, però realment sembla que és una informació que se’ns deixa i no realment una bona comunicació. Per tant, potser hauríem d’analitzar més aquests sistemes per a poder establir el que realment fa falta a l’educació, que a més dels continguts, és la comunicació.

Realment el més important, el que està en el centre de tot, és l’usuari, i moltes vegades es treballen molt els continguts, les formes, la vistositat, però es deixen de banda les persones, i s’oblida de que ningú és igual i que cada un necessita graus diferents per anar avançant.

Vaig llegir en un article, no sé ben bé on, però si que tenia anotat el que deia, que: “es fa necessari que els professors reflexionin com es dóna el procés de comunicació, que permeti assumir l’ensenyament en articulació amb múltiples formes d’expressió des del llenguatge propi, el llenguatge dels altres, la informàtica, els mitjans de comunicació de masses, en definitiva, la comunicació en la seva totalitat”. 

O sigui que l’edocomunicació el que pretén és fer un “mix” del que és comunicació i educació, per tal que no es doni més importància al fons que a la forma o viceversa. I nosaltres com a futures mestres hem de tenir ben clar que la comunicació és un punt indispensable en la nostra tasca, i per tant, hem de saber comunicar-nos, per a poder comunicar i ensenyar als infants a fer-ho.


Aquí teniu el vídeo per si vos fa ganes veure'l:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada